• Aktivity náboženskej výchovy
          • Aktivity náboženskej výchovy

          • Jesenné a predvianočné obdobie

            Nástenka náboženskej výchovy je pravidelne aktualizovaná a oboznamuje žiakov s najdôležitejšími cirkevnými  udalosťami počas celého školského roka. Pozri fotoalbum.

            Na našej ZŠ sa vyučuje náboženská výchova, ktorá odovzdáva základné náukové predpoklady kresťanských postojov. Vzdelávanie nadväzuje  na prierezovú tému multikultúrna výchova, predmet výtvarná výchova či Všeobecnú deklaráciu ľudských a detských práv. Témy náboženstva prenikajú  do dejepisu, geografie, etickej výchovy, občianskej náuky či globálneho vzdelávania. Učitelia predmetu náboženská výchova učia žiakov kriticky myslieť, vedú k zodpovednosti za vlastné konanie a ponúkajú im pomoc pri orientácii v súčasnom svete z biblického hľadiska, kresťanskej tradície a vedú ich  k oboznámeniu kresťanského štýlu života.

            Voľba metód výučby závisí od obsahu učiva, cieľov vyučovacej hodiny, vekových a iných osobitostí žiakov. Na vzbudenie záujmu žiakov učitelia využívajú motivačné metódy, ako je motivačné rozprávanie a rozhovor a materiálne vybavenie školy – interaktívne tabule, dokumentárne a biblické filmy.

             

            December 2021

        • Prezentácia šikovnosti a zručnosti
          • Prezentácia šikovnosti a zručnosti

          • Vianočná burza a

            Mikulášska nádielka

               Za prísnych protiepidemických opatrení a dodržiavania pokynov riaditeľky školy sa konala  6. decembra v telocvični ZŠ prezentácia šikovnosti a zručnosti na vianočnej burze, ktorá  obsahovala  praktické ukážky žiakov z hodín výtvarnej výchovy  a pracovného vyučovania. Žiaci tak majú možnosť spoznať široké spektrum zhotovovania tradičných produktov, čím sú vedení a  ovplyvňovaní pri voľbe svojho budúceho povolania.

               Aj toho roku k nám zavítal Mikuláš so svojím sprievodom. Po prezentácii a vianočnej burze výrobkov boli žiaci za snaženie a dobrú prácu počas školského roka odmenení  balíčkami a sladkosťami.

            Obidve akcie mali veľký úspech. Pozri fotodokumentáciu.

            Vedúca bloku  ZŽŠ

            December 2021

             

        • Anjel Vianoc
          • Anjel Vianoc

          • Tisíce drobných hviezdičiek žiari na konári,

            do uzla vianočných pesničiek vplieta sa tisíc prianí.

            Dajme si pod stromček úsmev, čo slzy stiera a rany hojí,

            kus dobrej vôle, súcitu, veď to všetko tak málo stojí.

            Prichádza sviatočný čas, na ktorý sa dlho teší každý z nás.

             

            Krása Vianoc spočíva v maličkostiach i žiaci našej školy chceli prispieť takou maličkosťou a podľa svojich predstáv priblížili čas sviatkov vlastnou výrobou Anjela.

            Anjeli boli zhotovovaní rôznymi technikami a z rôznych materiálov – od dreva, drôtu, kartónu, vlny, textilu až po hlinu. O šikovnosti a kreativite našich žiakov II. stupňa  sa presvedčíte, keď si pozriete novoinštalovanú výstavu v školskej jedálni. Táto výstava ,,ANJEL VIANOC“ je obohatená o vianočné aranžmány a svietniky, ktoré neodmysliteľne patria k výzdobe a pohode vianočných sviatkov. Pozri fotoalbum.

            V závere sa chcem poďakovať aj vyučujúcim Mgr. M. Rochovi, Ing. E. Demkovej a Ing. O. Kontrošovej za ich prácu so žiakmi a kreativitu, ktorou prispeli k tejto nápaditej originálnej výstave.

                                                                                          Mgr. Ľudmila Nováková

            December  2021

            Výstavu  Anjel Vianoc si môžete pozrieť aj na videu.

        • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?
          • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?

          • V predvianočnom čase spojil celé Slovensko jeden výnimočný a krásny projekt s názvom: „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“. Ide o projekt, v rámci ktorého ľudia napĺňajú krabice od topánok darčekmi pre seniorov.

            Aj naša škola sa zapojila do tejto krásnej výzvy. Učitelia a žiaci napĺňajú krabice od topánok darčekmi, obrázkami od detí, či rôznymi užitočnými maličkosťami, ktoré môžu potešiť babku alebo dedka v domove dôchodcov.

                                                                                                   Vedúca ZŽŠ

            December 2021

             

             

             Na fotografii žiaci 6.A triedy naplnili  pre seniorov darčekmi dve krabice.

        • Rozprávkové popoludnie v ŠKD
          • Rozprávkové popoludnie v ŠKD

          • ŠKD v spolupráci so školskou knižnicou

            V ŠKD máme mimoriadne obľúbené aktivity so školskou knižnicou. Dôležitú úlohu pri  všestrannom rozvoji dieťaťa zohráva čitateľská zručnosť, ktorá napomáha k samotnému rozvoju čitateľskej gramotnosti. Preto u detí podporujeme čítanie s porozumením a rozvoj komunikačných kompetencií.
            Aktivity vyjadrujeme aj výtvarným prejavom, kde sa deti učia aj tímovej spolupráci. Pozri fotoalbum.

            Vedúca ŠKD

            December 2021

             

        • Práca učiteľov  so žiakmi v predvianočných aktivitách
          • Práca učiteľov so žiakmi v predvianočných aktivitách

          • Vianočné aktivity na oživenie vyučovania

            Obdobie pred Vianocami ponúka priestor na aktivity zamerané práve na toto obdobie. Vianočnú atmosféru si v našej škole učitelia vychutnávajú aj priamo na vyučovacích hodinách.

            Žiaci 3.B preciťujú Vianoce  výzdobou triedy a atmosférou vianočného krbu. Pozri video. Spolu pod vedením tr.uč. M. Vroclavjakovej  “vyčarili“  vianočné  pozdravy pre seniorov, do ktorých vložili kúsok svojho srdca. Presvedčia vás o tom pekné fotografie.

            November 2021

            Atmosféra vianočného krbu v 3.B. Pozri video. 

        • Európsky týždeň boja proti drogám
          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • Droga - realita súčasnosti

            Európsky týždeň boja proti drogám pripadá každoročne na 3. novembrový týždeň. Jeho cieľom je zdôrazniť význam prevencie v boji proti užívaniu návykových látok. Okrem zdravotných následkov prináša užívanie návykových látok značné sociálne straty jednotlivcom i celej spoločnosti.

            Cieľom týždňa boja proti drogám bolo zamerať sa na prevenciu zneužívania návykových látok. Problematika drog sa objavuje v televízií, v novinách i v časopisoch. V súčasnosti užívanie drog zahŕňa širšiu škálu látok, ako tomu bolo  v  minulosti. Informácie o rôznych účinkoch drog môžu byť často klamlivé a zavádzajúce, čím môžu aj ohroziť zdravie človeka.

            Úlohou nás učiteľov je zodpovedne a neustále  pripomínať  negatívne účinky drogy, aby žiaci nezabúdali na to, že zážitok s drogou je krátky, ale utrpenie, ktoré spôsobí trvá dlho. Nikdy nedopusťte, aby bola túžba po droge silnejšia ako Vy! Nedopusťte, aby nad Vami vyhrala!

            Povinnosťou  nás pedagógov je usmerňovať žiakov správnym smerom. Nuda zabíja.  Šport, koníčky, vzdelávanie, záľuby – je tá správna voľba. Diskusia so žiakmi 8. a 9. ročníkov  o záľubách a zmyslu života ukončili žiaci 8.B výstupným projektom a urobili nástenku, ktorá víta návštevníkov školy vo vestibule. Pozri fotoalbum.

            Vedúca bloku ZŽŠ

            November 2021

        • Deň dobrosrdečnosti                                                  v 4.C a 6.C
          • Deň dobrosrdečnosti v 4.C a 6.C

          • Učitelia 4.C a 6.C sa stali sprievodcami v priebehu procesu získavania nových vedomostí o vlastnostiach, akými sú napríklad  dobrosrdečnosť a dobroprajnosť.

            Pri zážitkovom učení je typické, že v centre diania je žiak a má zodpovednosť za svoje učenie. Týmto dňom sa stal aj  Svetový deň dobrosrdečnosti. Žiaci 6.C  upiekli  pre mladších žiakov 4.C muffiny, uvarili im čaj a pozvali na krátku besedu. Tu učitelia priblížili mladým ľuďom význam tohto slova a spoločnými silami  sa snažili o jeho vyjadrenie v podobe skutkov aj v našom reálnom živote.

            Výstupom zážitkového učenia  bol poster – veľké srdce poskladané z čiastkových srdiečok jednotlivých žiakov, na ktorých boli zapísané príklady dobrosrdečnosti. O tom, že akcia  bola vydarená dokumentujú fotografie a radosť detí. Pozri fotoalbum.


            Mgr. Lýdia Bašistová, Ing. Eva Demková

             

            November 2021

        • Svetový deň dobrosrdečnosti
          • Svetový deň dobrosrdečnosti

          • „Ani miesto, na ktorom sa nachádzame, ani zovňajšok nerobia ľudí šťastnými.

            Šťastie prichádza zvnútra, z toho, čo človek cíti sám v sebe.“

            Paolo Coelho

             

            Svetový deň dobrosrdečnosti bol vyhlásený na 3. konferencii Svetového hnutia dobrosrdečnosti v Singapure 17. - 18. 11. 2000, oslavuje sa od roku 2001.

            Dobrosrdečnosť je slovo, ktoré vzniklo z dvoch  slovotvorných základov. Rozumieme mu aj „mať dobré srdce“. Dobrosrdečnosť nie je len o obdarúvaní, je to vzácna vlastnosť človeka k človeku. Vraj zlepšuje vzťahy, zvyšuje pracovný výkon, dokonca  predlžuje život. Takže ak ste dobrosrdečný, pomáhate vlastne aj sami sebe.

            O kom sa hovorí, že „má dobré srdce“? O človeku, ktorý vie pomôcť, vie pochopiť a  je „človekom“.

            A takýchto ľudí stretávame každý deň na ulici, v autobusoch,  obchodoch, električkách, podajú nám pomocnú ruku, keď to potrebujeme, sú k nám empatickí, keď sa nám stane niečo zlé, či nepríjemné. Sú kdekoľvek, sú medzi nami, neohraničuje ich žiadna profesia. Keď sa nám darí a myslíme si, že sa nám nič zlé nemôže prihodiť, vtedy  si ich prítomnosť ani neuvedomíme, často si ich nevšimneme. Ale keď prídu ťažkosti, keď sa nám nedarí a situáciu nezvládame  sami, sú pre nás prepotrební, jedineční. Vtedy pocítime silu  dobrosrdečného  človeka.

            Zaslúžia si svoj deň, zaslúžia si, aby sme si ich zapamätali a inšpirovali sa k väčšej láskavosti a dobrosrdečnosti. Veď len to má skutočnú hodnotu, čim sme pomohli iným, čo sme urobili pre iných a čim sme ich potešili. Niekedy stačí málo – začať od seba.

            Preto oslávme tento deň dobrým skutkom pre iných, oslávme teda tento deň

            dobrosrdečnosťou.

             

            Naši žiaci so svojimi učiteľmi si v rámci tohto dňa pripravili 12.11. 2021 akcie, ktoré podporia rozosiať dobrosrdečnosť a ukotviť lepšie vzťahy medzi spolužiakmi. Pozri fotoalbumy.

             

            November 2021

             

             

             

        • NAJZAUJÍMAVEJŠIE PODUJATIE ŠKOLSKEJ KNIŽNICE
          • NAJZAUJÍMAVEJŠIE PODUJATIE ŠKOLSKEJ KNIŽNICE

          • 17. ročník celoslovenského projektu

            NAJZAUJÍMAVEJŠIE PODUJATIE ŠKOLSKEJ KNIŽNICE

            k Medzinárodnému dňu školských knižníc 25. októbra 2021 na tému

            Radostná podpora zážitkového učenia školskou knižnicou

             

            Témou tohto podujatia bola: Radostná podpora zážitkového učenia školskou knižnicou. Našou školskou témou bola Jeseň s knihou.

            Na podujatí sme sa venovali týmto oblastiam – jesenné básničky, pranostiky, hádanky, jesenné oblečenie, jesenná móda, jesenné ovocie a zelenina, stromy na jeseň, zvieratká na jeseň, strašidlá a taktiež sme si pripomenuli sviatok - úcta k starším. Niektoré triedy navštívili školskú  knižnicu so žiakmi podľa rozpisu tried.

            Výsledkom tematického dňa sú vytvorené rôzne leporelá Literárne strašidlá, Jeseň, knihy Duch jesene, Rozprávka pre starkých, Moja prvá jabĺčková kniha, ale aj rôzne pracovné listy, výkresy, plagáty s jesennou tematikou. Pozri fotoalbum.

            Žiakom sa veľmi páčila beseda s pánom Ing. Oliverom Krajňákom, šéfom potápačov z Potápačského klubu Manta zo Spišskej Novej Vsi. Beseda bola zameraná na čistenie vodných plôch. Názorne bolo deťom demonštrované a ukázané, ako sú tieto plochy znečistené, a aký silný dopad to má na každého z nás.

            Školský knihovník: S. Žembová

            Október 2021

             

        • Aktivity  bloku Ľudské práva
          • Aktivity bloku Ľudské práva

          • Každý človek je iný a jedinečný                                   

            Afganistan

            ĽP I. stupeň

            Téma: Každý človek je iný a jedinečný

            Aktivita: Otlačky palcov

            Dátum: 27.10. 2021

            Všetky práva sa vzťahujú na všetky deti bez výnimky a štát je povinný chrániť deti pred akoukoľvek formou diskriminácie. Cieľom aktivity bolo poznať seba a svoju jedinečnosť, poznávať a rešpektovať jedinečnosť iných. Aj keď sa ľudia na celom svete medzi sebou líšia, sú si zároveň veľmi podobní. Čo máme spoločné a rozdielne, o tom sa môžeme  presvedčiť aj otlačkami palcov. Žiaci si urobili pomocou farby otlačky palcov  a v skupinách si ich porovnávali lupou,  hľadali spoločné a rozdielne čiary, znaky. Na záver si porozprávali, ako sa im hra páčila a čo zistili o jedinečnosti svojho spolužiaka. Výstupom bola prezentácia aktivity na výkrese. Spoločná centrálna nástenka ĽP I. stupňa zahrnula činnosť detí I. stupňa. Pozri fotoalbum.

            Mgr. Jana Šperková, koordinátorka ĽP na 1. stupni

             

            ĽP II. stupeň

            Téma: Afganistan

            Aktivita: prezentácia v PowerPoint, vypracovanie PL, film o Afganistane,  čítanie s porozumením

             

            Dátum: 27.10. 2021

            Blokové vyučovanie prepojením  slovenského jazyka, geografie, dejepisu, občianskej náuky, náboženskej výchovy a výtvarnej výchovy pomohlo žiakom získať informácie, poznatky a zručností o živote a masívnom porušovaní ĽP v Afganistane.

            Poznávanie  Afganistanu sa realizovalo aktivitami cez geografické znalosti ( poloha, povrch, poľnohospodárstvo, priemysel), cez kultúru, hudbu ( hudobné nástroje),  odev, školstvo, šport, Taliban a porušovanie ženských práv. Pozri fotoalbum.

            Vypracovanie pracovných listov, prezentácia o základných informáciách  v PowerPoint, či čítanie príbehu s porozumením, to všetko  pomohlo žiakom 2. stupňa priblížiť život v tejto krásnej, no  politickými nepokojmi skúšanej krajine. 

            Výstup z blokového vyučovania žiaci prezentovali výtvarným prevedením a veríme, že zážitkové učenie im zanechá dlhodobé vedomosti o živote v Afganistane.

            Ing. Eva Demková, koordinátorka ĽP na 2. stupni

            Aktivita ĽP v ŠKD - zážitkové učenie prostredníctvom dokumentárneho filmu Motýlí cirkus  https://youtu.be/giEJ7mtLVlc

            Október 2021

        • Čistenie riek a vodných plôch chráni našu budúcnosť
          • Čistenie riek a vodných plôch chráni našu budúcnosť

          • Beseda

            25.10. 2021 sa triedy 4. A, 5. A  a 7. A zúčastnili na besede o Čistení riek. Aktivista Ing. Oliver Krajňák  z Potápačského klubu Manta Spišská Nová Ves  priblížil žiakom stav vodných tokov. Cieľom besedy bolo poukázať žiakom na zmenu ekosystému riek a vytvorené riziká pre životné prostredie.

            Svojimi  aktivitami potápači  preukazujú podporu spoločnej myšlienke čistých riek a zdravého životného prostredia. Obohacujúca  prednáška  doplnená filmovými zábermi a fotografiami zo zážitkov  pod vodnou hladinou poukázala na stav vodných plôch na Slovensku. Pozri  priložené fotografie.

            Nádherné zábery z vodného života, ale aj smutná realita znečistených plôch, ktoré  zanechávajú nedbalí návštevníci alebo obyvatelia, ktorí tu vysýpajú smeti a tým tvoria nelegálne skládky. Menšia časť odpadu sa priplaví po rieke a zachytí sa na brehoch.

            Veríme, že žiaci si  z besedy odniesli silnú emóciu  a dobrú myšlienku, že má zmysel živé rieky a vody chrániť.

             

            Október 2021

             

        • Didaktické hry
          • Didaktické hry

          • Dňa 12.10. 2021 sa v areáli školy konali didaktické hry pre 1.stupeň. Jednou z tém bola Ochrana človeka a prírody. Cieľom bolo rozvíjanie telesnej zdatnosti a pohybovej aktivity žiakov, výchova k ochrane zdravia a ochrane životného prostredia a bezpečné správanie sa v prírode a na cestných komunikáciách.

            Žiaci poznávali dopravné prostriedky, semafor a ako správne prechádzať cez cestu. Precvičili si techniky obväzovania.

            Žiaci vykonávali činnosti na stanovištiach. Medzi ne patrili: štafetové hry so zberom plodov, beh v teréne, určovanie stromov, dopravná výchova, loptové  a kolektívne hry. 

            Október 2021

             

        • Medzinárodný deň stromov
          • Medzinárodný deň stromov

          • 20. október je Medzinárodným dňom stromov. V celosvetovom ekosystéme zohrávajú stromy veľmi dôležitú úlohu, od ich existencie je závislá prevažná väčšina všetkých foriem života.

            • Slovensko patrí medzi najlesnatejšie krajiny v Európe, rozloha lesov tvorí  až  41 % z jeho celkovej plochy. Každý zasadený strom je v priebehu svojho rastu schopný absorbovať až 2 tony CO2.
            • Jedným z hlavných dôvodov ťažby stromov je výroba papiera. Na výrobu 1 tony obyčajného papiera je potrebné spracovať až 17 dospelých stromov.
            • Tento medzinárodný deň stromov máme v úcte aj my, a preto sme vysadili v areáli našej školy ihličnaté stromy – smreky. Taktiež sme sa porozprávali o dôležitosti a význame stromov pre život na Zemi.

            Október 2021                                                                Mgr. Nováková Ľudmila

                                                                                            Vedúca bloku ENV

        • 12.ročník česko - slovenského projektu pre základné školy
          • 12.ročník česko - slovenského projektu pre základné školy

          • Záložka do knihy spája školy:

            Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní

            Žiaci našej školy sa zapojili do česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy: Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní. V rámci projektu nám bola pridelená partnerská škola Základná škola vo Zvolene, s ktorou  si zhotovené záložky vymeníme. Žiaci ľubovoľnou technikou zhotovili 270 záložiek do kníh. Pozri fotoalbum. 

            Na záver patrí poďakovanie pani učiteľkám a žiakom za zaujímavé nápady, tvorivosť pri vyrábaní záložiek do kníh.

             Školský knihovník: S. Žembová

            Október 2021

        • IX. ročník HOVORME O JEDLE
          • IX. ročník HOVORME O JEDLE

          • Výtvarná súťaž CHUTNÉ MAĽOVANIE

            Žiaci 0.A, 4.C a 4.D triedy sa zapojili do výtvarnej súťaže CHUTNÉ MAĽOVANIE, ktoré je jednou z aktivít        IX. ročníka HOVORME O JEDLE.                                             

            0.A trieda výtvarnú súťaž zrealizovala 12. 10. 2021 - téma: Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov.     4.C a 4.D trieda výtvarnú súťaž zrealizovala 14. 10. 2021 - téma: Mäso, hydina, ryby, vajcia, strukoviny. (Pozri fotoalbum)

            Učiteľky: S.Žembová, M. Burdíčková                                                   

            Okróber 2021

             

        • Október
          • Október

          • Október je zasvätený starým rodičom i šíreniu povedomia o duševnom zdraví. Spomíname na našich starkých, na ich múdrosť, lásku, pohladenia, tešíme sa z ich prítomnosti, bavíme sa na  všetkých  tých  vylomeninách , čo sme  navystrájali. I pre nich bola a stále je doba kovidová náročná. Dlhá izolácia, strach z ochorenia, neistota.... Odtiaľ  je len krôčik k prepuknutiu depresie, paniky, prosto k vážnemu duševnému ochoreniu. Starajme sa o svojich starkých, ale i kamarátov, blízkych, kolegov aj o seba...  Zapálené hrdlo vyriešia tabletky, zlomenú nohu sadra, ale na ubolenú, ranenú dušu sa ťažko hľadá liek. Niekedy stačí nevhodná poznámka, nepochopená otázka, nevyriešený problém a lavína sa valí, až máme pocit, že nám niet pomoci, že nemôžeme dýchať.

             Nie je hanba požiadať o pomoc, nie je hanba cítiť sa zle.

            NIKDY v tom NIE SI SÁM! Bezplatná pomoc je k dispozícii na:

            • Linka detskej istoty: 116 111
            • Linka detskej dôvery: 0907 401 749
            • Krízová linka pomoci: 0800 500 333

            Žiaci 6.A

            Október 2021

        • Plody záhrad
          • Plody záhrad

          • Rok s rokom sa zišiel a máme tu znovu jeseň. Ročné obdobie jeseň je typické pre práce v záhrade.  Žiaci na hodinách pracovného vyučovania a techniky  pod vedením pedagógov vypestovali v školskej záhrade rôzne druhy zeleniny. Nastal čas zberu, a tak sme  z pozbieranej úrody v dňoch 28. septembra – 5. októbra 2021 zrealizovali výstavu v kuchynke školy pod názvom Plody záhrad. Pozri fotoalum.  

            Porozprávali sme si o dôležitosti konzumácie ovocia a zeleniny, vitamínoch v nich, zdravom stravovaní.  V tomto období pripravíme školskú záhradu na zimný odpočinok, aby sme mohli na jar sa s chuťou pustiť do práce a zasiať novú úrodu.

            Všetci zúčastnení mali z vykonanej práce radosť.

                                                               Vedúca bloku ENV Mgr. Nováková Ľudmila

            Október 2021

        • Výtvarná súťaž „Egypt očami detí“ 6.C
          • Výtvarná súťaž „Egypt očami detí“ 6.C

          • Z propozícií výtvarných súťaží, ktoré boli v mesiaci september zverejnené, nás najviac oslovila téma Egypta. O krajine a jej histórii sme sa viac dozvedeli prostredníctvom projektu z encyklopédie a internetu. Prvýkrát sme počuli slová hieroglyfy, pyramídy, Kleopatra. Keďže máme radi zábavu, najviac sa nám páčili egyptské tance. Na krúžku sme o krajine zhotovili postery. Pozri fotoalbum.

            Žiačky Eva Karolová a Daniela Polhošová vytvorili výtvarné práce, ktoré sme zaslali na Ministerstvo kultúry do Egypta.

            Ing. Eva Demková

            Október 2021

        • Pochopiť seba je prvým krokom k pochopeniu druhého
          • Pochopiť seba je prvým krokom k pochopeniu druhého

          •         Celý život sa snažíme porozumieť druhým. Často sú to naši blízki, na ktorých nám natoľko záleží, že počúvame viac ich ako seba. Robíme to dennodenne a myslíme si, že je to tak správne. Slová blízkej osoby môžu byť neraz bolestivé aj napriek tomu, že to myslia v dobrom. Si veľmi tichý, hanblivý, ukričaný, prchký... Každý z nás počul či od rodičov, súrodencov, alebo kamarátov slová, ktoré ho charakterizovali, ale neboli pozitívne.  Dôsledkom toho sme ich brali a možno aj stále berieme ako naše slabé stránky. Je tomu skutočne tak?

                   Dňa 9. septembra 2021 sa učitelia našej školy stretli s mentorom talentov RNDr. Jozefom Kokoškom, ktorý nám formou rôznych aktivít i vlastných skúseností ukázal a vysvetlil, že to, čo bolo pre nás doposiaľ našou možno najhoršou vlastnosťou, je tým najsilnejším, čo v nás je, len to musíme prijať. Poznaním svojich silných talentov dokážeme pochopiť, prečo sme takí, akí sme, prečo reagujeme tak, ako reagujeme.

                      Až keď spoznáme seba, dokážeme spoznať druhého a pochopiť jeho reakcie a správanie, vďaka čomu vieme lepšie spolupracovať

                                                                                                                                             Mgr. Frindtová Natália

            Momentky z dvojdňového talentovaného výcviku pedagogických zamestnancov (24.09. a 25.09.2021) pozri fotoalbum.

            September 2021

             

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 212/19, Huncovce
      • * Riaditeľka ZŠ: Mgr. Kamila Haddenová 0911 740 451, 052 456 2122 riaditel@zshuncovce.sk kamila.haddenova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 1. stupeň: Mgr. Milena Burdíčková 0911 462 122 zastupca@zshuncovce.sk milena.burdickova@zshuncovce.sk * Zástupkyňa riaditeľky pre 2. stupeň: Mgr. Jana Mudráková 0905 306 529 zastupca@zshuncovce.sk jana.mudrakova@zshuncovce.sk * Školská jedáleň 052-4369160 * Kancelária ekonómky a PaM 052-4683151
      • Školská 212/19 059 92 Huncovce Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje